Algemeen

Hoe werkt Tankey?

Bij het tankstation open je de app en klik je op ‘nu tanken’. Kies vervolgens voordat je gaat tanken de juiste pomp en brandstof in de app. Je persoonlijke korting wordt direct in de prijs verrekend.

Is Tankey geschikt voor iedere mobiele telefoon?

Voor Tankey heb je een smartphone nodig met internet. Tankey is er voor Android en iOS. Voor Android geldt dat je versie 5.0 (Lollipop) of hoger moet hebben, voor iOS versie 10.0 of hoger.

Welke partners doen mee met Tankey? 

Aan Tankey doen de volgende partners mee: energiedirect.nl, Essent Zakelijk, Tamoil, VARO, OK, GPGroot.

Wat zijn de voorwaarden en de privacyverklaring?

Check de voorwaarden en privacyverklaring in de Tankey app, bij App Instellingen.

Account en instellingen

Waarom moet ik mijn locatiegegevens delen?

Tankey heeft je locatie nodig om je het meest dichtstbijzijnde tankstation te tonen en de korting te kunnen activeren op het tankstation.

Waar wijzig ik de toestemmingen die ik aan Tankey heb gegeven? 

Alle toestemmingen vindt je bij App instellingen in de app. Hier kan je je toestemmingen gemakkelijk wijzigen.

Ik moet Diesel of Euro 95 kiezen als voorkeursbrandstof in de app, maar ik tank wat anders. Wat nu?

Je kan gewoon één van de twee opties aanvinken. Bij elke tankbeurt kan je in de app de brandstof kiezen die je daadwerkelijk gaat tanken. In de app kan je de details van een tankstation bekijken om te zien op welke brandstoffen de korting daar geldt.

Hoe kan ik met Tankey CO2 neutraal rijden?

Soms compenseren je partners in Tankey de CO2 van je tankbeurten. Anders kan je de CO2 van je tankbeurt compenseren door een deel van je korting in te zetten. Je CO2 wordt gecompenseerd door te investeren in projecten die duurzame energie stimuleren. Op deze manier leveren we een bijdrage aan het tegengaan van klimaatverandering.

Kortingen en limieten

Ik ben geen klant bij één van de Tankey partners. Welke korting krijg ik?

Ook als je geen klant bent bij één van de Tankey partners profiteer je met Tankey. Je krijgt je eerste twee tankbeurteneen welkomstkorting van 5 cent per liter bovenop de pompprijs. Daarna krijg je een basiskorting van 1 cent per liter. Deze kortingen zijn geldig tot een jaar nadat je een Tankey account hebt aangemaakt, en gelden niet in combinatie met de partnerkortingen.

Ik ben klant van één van de Tankey partners. Hoeveel korting krijg ik met Tankey?

Zolang je klant bent van energiedirect.nl of van Essent Zakelijk krijg je 5 cent per liter extra korting bovenop de pompprijs. Op de korting die je van een partner krijgt, geldt een maximum aantal liters per kalenderkwartaal. Dit staat vermeld in de details van de betreffende korting in de app.

Hoe kan ik de Tankey korting van een partner activeren?

Om de korting van een partner te activeren, ga je naar Partners in de app. Kies daar de partner waarvan je korting krijgt. Voor sommige partners voer je eenmalig de accountgegevens in die je bij die partner gebruikt. Andere partners werken met kortingscodes. In dat geval voer je eenmalig de code in die je van de partner hebt ontvangen.

Hoe weet ik welke korting ik krijg op een tankbeurt? 

Je ziet je actuele korting op het Dashboard in de app bij Literkorting. Met de knop Mijn korting kan je je korting(en) en de eventuele limieten bekijken.

Zijn er ook extra kortingsacties?

Er zijn regelmatig dagen met extra kortingsacties. Via notificaties in de app houden we je hiervan op de hoogte. Notificaties zet je aan via App instellingen in de app.

Krijg ik onbeperkt korting op mijn brandstof?

Nee. Er gelden limieten aan de kortingen in Tankey.  Zo is er een algemene limiet van 4 tankbeurten met Tankey per dag. Daarnaast gelden per korting vaak limieten aan het aantal liters per kalenderkwartaal. In de app worden de geldende limieten per korting vermeld. Als meerdere Tankey gebruikers gebruik maken van dezelfde partnerkorting (doordat dezelfde inloggegevens van een partner zijn gebruikt om die korting te activeren), gelden de limieten voor de groep Tankey gebruikers die dezelfde inloggegevens hebben gebruikt.

Ik heb mijn kortingslimiet bereikt. Wat nu? 

Wanneer je je kwartaallimiet hebt bereikt, kan je weer tanken met korting vanaf het nieuwe kalenderkwartaal. Dit is op 1 januari, 1 april, 1 juli en 1 oktober. Als je je daglimiet hebt bereikt, kan je de volgende dag weer tanken met korting. Je ontvangt een notificatie als je limiet is opgeheven (als je notificaties aan hebt staan). Je kan nog wel gebruik maken van de extra korting op actiedagen wanneer je kwartaallimiet is bereikt, en je kan gebruik maken van de basiskorting van 1 cent per liter.

Hoe kan ik meer korting krijgen? 

In Tankey kan je meer korting krijgen door Tankey partners te koppelen. Kijk hiervoor bij Partners in de app. Momenteel zijn onze  partners energiedirect.nl en Essent Zakelijk, maar in de toekomst zullen steeds meer partners meedoen met Tankey zodat je kortingen kan stapelen. Zodra andere partners meedoen, zie je ze in de app en stellen we je op de hoogte.

Tankstations en brandstoffen

Bij welke tankstations kan ik Tankey gebruiken?

Alle deelnemende stations vind je op de Kaart in de app. Je kan de stations daar ook bekijken in een lijst.

Er is geen deelnemend tankstation bij mij in de buurt. Wat nu? 

Er komen regelmatig nieuwe tankstations bij in Tankey. Hou de app of website in de gaten, of zet Notificaties of Service e-mails aan via de Instellingen in de app.

Op welke brandstoffen geldt de korting met Tankey? 

De korting geldt voor veruit de meeste brandstoffen. Soms zijn specifieke brandstoffen uitgesloten op bepaalde tankstations. Dit geldt bij de meeste tankstations voor CNG, Petroleum, Mix, GTL, en in een aantal gevallen ook voor LPG.In de app kan je de details van een tankstation bekijken om te zien op welke brandstoffen de korting daar geldt.

Op welke prijs geldt de Tankey korting? 

De Tankey korting is van toepassing op de prijs die je normaal betaalt bij de pomp. Het is dus een extra korting bovenop de pompprijs.

Wat laten de prijzen in de app zien?

De prijzen in de app geven de prijs per liter voor jouw voorkeursbrandstof op het geselecteerde station weer. Jouw Tankey korting is al in de getoonde prijs verwerkt. De korting wordt altijd berekend op basis van de prijs die aan de pomp wordt getoond. De getoonde prijzen zijn onder voorbehoud.

De prijs bij het tankstation wijkt af van de prijs die in Tankey staat. Hoe kan dat?

Prijzen op tankstations veranderen regelmatig. De prijzen in Tankey kunnen iets verschillen ten opzichte van de actuele prijzen op het station. De korting wordt altijd berekend op basis van de prijs die aan de pomp wordt getoond.

Tanken met korting

Wat moet ik doen op een onbemand tankstation? 

1. Activeer je korting via de app als je bij de pomp staat.
2. Ga naar de PIN-terminal.
3. Start met tanken.
Voor uitgebreide instructies bekijk Uitleg Tankey of de Instructievideo in de instellingen in de app.

Wat moet ik doen op een bemand tankstation?

1. Activeer je korting via de app als je bij de pomp staat.
2. Start met tanken.
3. Betaal aan de kassa.
Voor uitgebreide instructies bekijk Uitleg Tankey of de Instructievideo in de instellingen in de app.

Ik zie geen knop ‘Nu tanken’ terwijl ik wel bij het tankstation ben. Wat nu? 

Verzeker je dat locatie-delen aan staat en dat je een data-connectie hebt. Zie je de knop nog niet, ververs het scherm dan door naar een ander scherm te gaan in de app en daarna weer terug te keren. Werkt het nog niet? Neem dat contact met ons op via het contactformulier in de app zodat we kunnen nagaan wat er mis is.

Waar zie ik hoeveel Tankey korting ik heb gehad? 

Op je tankbon zie je een regel ‘Tankey korting’. In de app kan je bij Tank Overzicht je tankbeurten inzien.

Ik heb geen korting gekregen. Hoe kan dat? 

Om korting te krijgen zijn de volgende zaken belangrijk:
– Je hebt een Internet connectie bij het tankstation.
– Het juiste pompnummer en brandstofsoort zijn geselecteerd in de app.
– Je hebt je korting via de Tankey app geactiveerd voor het tanken; en op een onbemand station voordat je naar de PIN terminal ging.
– Je hebt de korting geactiveerd toen je zelf met je auto bij de pomp stond (niet eerder).
– Je hebt binnen 5 minuten betaald, of de sessie via de app verlengd.
– Je hebt betaald met bankpas, credit card of contant geld (en niet met tankpas)
– Je hebt nog geen kortingslimiet bereikt.

Als je alle stappen goed hebt doorlopen en geen korting hebt gekregen, laat ons dit dan weten. Kies onderwerp ‘gemiste korting’. Voeg een foto van je tankbon toe, en beschrijf (als je dat weet) wat er is misgegaan. Wij zoeken het dan uit, en zorgen dat het een volgende keer niet meer voorkomt.

Ik heb een tankpas. Kan ik Tankey ook gebruiken? 

Tankey korting werkt niet in combinatie met tankpassen. Voor de Tankey korting betaal je met bankpas, credit card of contant geld.

Contact

Ik heb geen korting gekregen via de Tankey app. Wat nu? 

Neem contact met ons op via Contact in de app. Kies onderwerp ‘gemiste korting’; Voeg een foto van je tankbon toe, en beschrijf (als je dat weet) wat er is misgegaan. Wij zoeken het dan uit, en zorgen dat het een volgende keer niet meer voorkomt.

De gegevens van een tankstation in de Tankey app kloppen niet.  

De openingstijden, pompnummers en beschikbare brandstoffen op een station moeten overeenkomen met de getoonde informatie in de app. Zie je dat er iets mis is met de informatie? We horen het heel graag via Contact in de app.

Ik heb een vraag of een suggestie voor Tankey. 

We horen het graag! Neem hiervoor contact met ons op via Contact in de app.

Back to Top
WordPress Lightbox